دوره 17، شماره 17 - ( 4-1402 )                   جلد 17 شماره 17 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

جمالی ابنوی احمدرضا، هاشمی دزکی حامد، کتابی عباس. بهبود بهره وری انجام آزمون‌های تخلیه‌جزئی کابل‌های فشارقوی با استفاده از روش فرکانس خیلی‌پایین (VLF). 1. 1402; 17 (17) :1-13

URL: http://nqpc.ir/article-1-317-fa.html


دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- دانشگاه کاشان- کاشان- ایران
چکیده:   (88 مشاهده)

پایش وضعیت عایقی سیستم‌های کابلی امر مهمی است که عملکرد سیستم‌های کابلی را تضمین می‌نماید. روش‌های مختلفی برای پایش وضعیت عایقی سیستم‌های کابلی وجود دارد که از میان آن‌ها، آزمون تخلیه‌جزئی به عنوان یکی از رایج‌ترین روش‌ها شناخته می‌شود که امکان پایش وضعیت عایقی سیستم کابلی و تعیین طول‌عمر آن را در اختیار قرار می‌دهد. انجام آزمون تخلیه‌جزئی در فرکانس قدرت چالش‌هایی را به همراه دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها جریان شارژ خازنی بالا به خصوص با افزایش طول سیستم کابلی خواهد بود. با توجه به این‌که جریان شارژ خازنی سیستم کابلی با فرکانس منبع تغذیه رابطه مستقیم دارد، می‌توان با تغییر در فرکانس تغذیه، میزان جریان شارژ خازنی را تا حد مناسبی کاهش داد. اهمیت کاهش جریان خازنی آن‌جایی مشخص می‌شود که کاهش آن منجر به کاهش ظرفیت توان خروجی منبع تغذیه می‌گردد. این مسئله اذعان می‌کند که با کاهش توان خروجی منبع تغذیه می‌توان از منابع تغذیه کوچکتر با بهره‌وری بیشتر استفاده نمود. در انجام آزمون‌های درمحل این مسئله بسیار پراهمیت بوده و صرفه‌جویی در زمان انجام آزمون و جابجایی ساده‌تر تجهیزات آزمون را در پی خواهد داشت. موضوع مهمی که در فرکانس‌های خیلی‌پایین مطرح می‌گردد، امکان تشخیص منابع تخلیه جزئی است. مطالعات مختلف نشان می‌دهند که با کاهش فرکانس منبع، علی‌رغم وجود برخی تفاوت‌ها در الگوهای حوزه فاز و هم‌چنین تعدد وقوع تخلیه‌جزئی در سیستم کابلی، امکان تشخیص پدیده تخلیه‌جزئی در سیستم کابلی وجود خواهد داشت. با توجه به اهمیت موضوع و نیاز به منبع تغذیه فشارقوی با فرکانس خیلی‌پایین، در این مقاله ابتدا رفتار سیستم کابلی در فرکانس‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته و سپس مدل مداری برای تولید ولتاژ فشارقوی با فرکانس خیلی‌پایین ارائه شده است. اگر چه روش‌های مختلفی در این حوزه ارائه گردیده است، با این وجود استفاده از ادوات الکترونیک قدرت به عنوان راه‌حل کلیدی مطرح می‌شود. دلیل استفاده از این ادوات، انعطاف‌پذیری سیگنال تحریک کلیدهای الکترونیک قدرت، امکان بهره‌گیری از فرکانس‌های خیلی بالا (در حدود kHz۱۰۰) برای کاهش ابعاد و وزن منبع تغذیه و هم‌چنین شکل‌موج خروجی با قابلیت اطمینان بالا می‌باشد.
 

متن کامل [PDF 1755 kb]   (28 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/2/13 | پذیرش: 1402/4/12 | انتشار: 1402/5/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به کنفرانس کیفیت و بهره وری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | The National Conference of Quality & Productivity

Designed & Developed by : Yektaweb